Offero

Publikované dňa: 2023-01-29

Dajte použitým veciam druhú šancu

Predtým, ako niečo vyhodíte, vždy sa snažte nájsť spôsob, ako daný predmet znova použiť alebo mu dať druhý život. Pokiaľ ide o výzdobu, aj nepotrebné veci môžete použiť na vytvorenie množstva úžasných DIY projektov.

Staré veci nemusia ísť na smetisko

Máte radi kreatívnu prácu a ste fanúšikom upcyklovania? Výborne! Inšpirujte sa našimi tipmi ako z vecí, na ktoré padá prach môžete vyrobiť vlastnými rukami alebo za pomoci rodiny originálne dekorácie. Dokonca jedinečné dekorácie sú aj skvelým darčekom, pretože ich môžete personalizovať.

Ak máte doma plnú povalu starých vecí, ktoré podľa vás už nie sú vôbec prínosné vašej domácnosti alebo funkčné, dajte im druhú šancu. Možno vám zavadzajú a neviete z nich vytvoriť niečo užitočné, ale niekomu druhému sa môžu hodiť. Preto skôr ako vyhodíte pri upratovnaí danú vec, môžete:

  • osloviť najbližších susedov, rodinu alebo priateľov, či by sa im nehodila,

  • zverejniť inzerát na online bazári Offero, kde ju môžete predať za symbolickú cenu.

offero.sk-dajte-veciam-druhu-sancu4.png

DIY upcyklovaná nástenná dekorácia

Máte doma prázdne steny? Práve toto robí interiér pustým, pôsobiacim chladno a bez šmrncu. Navyše nástenné dekorácie však môžu byť prekvapivo drahé. Preto ak nechcete sériovú dekoráciu z obchodu alebo nemienite investovať tisíce eur do umeleckého diela, máme pre vás DIY tip. Nie jeden, hneď niekoľko!

offero.sk-dajte-veciam-druhu-sancu7.png

Staré bedničky

Máte doma staré drevené bedničky a neviete, čo s nimi? Stačí zobrať štetec s bielou alebo inou farbou podľa vášho vkusu a môžete z nich vyrobiť originálne samostojace poličky. Poukladaním bedničiek na seba dokonca vytvoríte zaujímavú stenu. 

Ak nechcete bedničky využiť ako poličky, premeňte ich na črepníky. Bedničky stačí z vnútra s pomocou spinkovača vyslať nepremokavou fóliu a môžete sadiť. Využiť ich môžete pre bylinky v kuchyni alebo počas teplejších mesiacov ako záhon pre planty či kvetiny.

offero.sk-dajte-veciam-druhu-sancu2.png

Kari sieť

Ďalším spôsobom ako vytvoriť nástennú dekoráciu z nepotrebného materiálu je zrecyklovať starú a nevyužitú kari sieť. Ako? Sieť natriete napríklad trendy matnou čiernou farbou. Upevníte o ňu kvetináče s eska páskami. Tie tiež nemusíte kúpiť nové. Ak máte doma tie, ktorých dizajn sa vám už nepáči, jednoducho ich tiež pretrite alebo prestriekajte farebným sprejom. Stačí vyvŕtať otvor na prevlečenie eska pásiek a máte hotovo.

Náš tip: Kari sieť nevyužijú len majstri stavbári, ale aj kreatívne duše. Okrem trendy steny s kvetinami ju môžete v domácnosti či záhrade použiť aj inak. Chcete vedieť ako? Prečítajte si náš blog.

offero.sk-dajte-veciam-druhu-sancu10.png

Konzervy a zaváraninové poháre

Asi v každej komore alebo potravinovej skrini je časť, ktorá patrí prázdnym zaváraninovým pohárom. Práve tie majú nespočetne veľa využití v DIY projektom. Nielenže ich môžete vymaľovať rôznymi farbami a vzormi, vďaka čomu si vytvoríte:

  • svietniky a lampášiky na vašu terasu či balkón

  • nádobu na drobné eurá, ktoré môžete minúť napríklad na dovolenku

  • vázu na kvety - stačí len z vnútra prestriekať sklo vodeodolnou (napr. metalickou) farbou

  • mini terárium pre sukulenty

offero.sk-dajte-veciam-druhu-sancu8.png

Páčili sa vám naše kreatívne nápady? Dostali ste chuť tvoriť? Prvým krokom je vytriediť svoje nepotrebné či nepoužívané veci. Ak im nenájdete využitie, predajte ich niekomu na online bazári Offero. Tak dáte starej veci druhú šancu.