Offero

Publikované dňa: 2022-10-19

Aj drobné detské oblečenie môžete premeniť na veľké eurá

Vedeli ste, že sa vám v skrini vášho dieťatka pravdepodobne povaľuje kopa peňazí? Mnoho ľudí aj začne premýšľať nad predajom detského oblečenia, ale rýchlo ich to prejde. Myslíte si, že to bude príliš veľa práce, najmä keď máte malé dieťa pod nohami? Nemusí tomu byť tak! Vyžaduje si to síce trochu práce, ale stojí to za to! Prezradíme vám pár tipov, ako na to.

Offero
Autor: Offero

Začnite s triedením detského oblečenia 

Ako prvý krok budete musieť najprv upratať skriňu, kde máte uskladnené detské oblečenie. Zhromaždite všetky veci, ktoré:

  • sa vám už nezmestia do skrine,
  • vaše dieťatko nenosí,
  • sú poškodené a zničené,
  • budú ďalšiu sezónu už malé. 

V závislosti od množstva detského oblečenia môže triedenie detského oblečenia trvať chvíľu, ale aj desiatky minút. Pravdepodobne je dobrý nápad začať s triedením, keď vaše dieťatko spí alebo má vám ho kto postrážiť. 

Ako kriticky zhodnotiť stav detského oblečenia?

Teraz už pravdepodobne máte vo svojej obývačke rozhádzanú kopu detského oblečenia. Je čas začať triediť. Prvé kolo triedenia bude trochu časovo náročné, pretože budete musieť skontrolovať detské oblečenie, či nemá škvrny, diery alebo iné poškodenie. Nie každý kus detského oblečenia bude vhodný na predaj. 

Pozorne sa pozrite na každý kúsok

  • Vynikajúci stav - Jéj! Toto je detské oblečenie, ktoré je vhodné na predaj. Každý kus by mal byť úplne bez škvŕn, dier alebo žmolkov. Tiež by malo byť aspoň trochu trendy, zakúpené za posledných 3–5 rokov. Predaju pomôže, ak ide o známe a kvalitné značky.
  • Slušný stav -  Toto sú položky detského oblečenia, ktoré vyzerajú celkom dobre, ale nie sú dokonalé. Môžu mať niekoľko menších škvŕn alebo drobných trhlín okolo patentiek alebo gombíkov. Toto oblečenie môžete predať za zníženú cenu alebo darovať.

Náš tip: Či už máte detské oblečenie vo vynikajúcom alebo slušnom stave, predajte ho cez online inzerát. Napríklad vďaka našej aplikácii Offero, vytváranie inzerátov je jednoduché a rýchle. Navyše vďaka chatu bude vaša komunikácia s kupujúcim pohodlná a bezproblémová.

  • Zničené detské oblečenie - Nie každé detské oblečenie odolá dobrodružstvám vášho dieťatka a ostane v pôvodnom stave. Najčastejšie ide o detské oblečenie svetlej farby, ktoré nejde vyprať. Tieto položky nebudete môcť predať a pravdepodobne nie sú v dostatočne dobrom stave na to, aby ste ich dali svojim priateľom alebo rodine. 

Zničené detské oblečenie môžete recyklovať 

Detské oblečenie v zlom stave nemusí ísť hneď do smetného koša. Jednou z možností je premeniť ho na handry na čistenie alebo z nich niečo vyrobiť. Môžete sa informovať v miestnej škôlke alebo centre voľného času, či nepotrebujú látky pre kreatívnu výrobu patchworkov alebo výrobu oblečenia pre bábiky. 

Detské oblečenie na predaj vytrieďte podľa veľkosti a sezóny

Predtým, ako začnete zarábať peniaze predajom detského oblečenia, je potrebné ho rozdeliť podľa veľkosti a sezóny.

  • Veľkosť: Všetky kusy detského oblečenia je potrebné zoradiť do skupín podľa veľkosti na štítkoch. Predaj vám uľahčí, ak budete detské oblečenie predávať v sériách rovnakých veľkostí a typov oblečenia spolu, napríklad letné tričká v sérii 3- 5 kusov. 
  • Sezóna: Keď máte oblečenie rozdelené podľa veľkosti, rozdeľte ho podľa sezóny. Triedenie podľa sezóny vám ukáže, s predajom ktorého detského oblečenia začať. 

Ak chcete zvýšiť svoje šance na predaj vecí, detské oblečenie operte s pracím prostriedkom bez parfumácie. Po usušení ho okamžite poskladajte, aby ste predišli nadmernému pokrčeniu. Keď je vaše oblečenie čisté a bez pokrčenia, môžete ho úhľadne zabaliť do krabice podľa veľkosti a sezóny. Teraz ste pripravení začať predávať!

Ako správne vytvoriť inzerát na predaj detského oblečenia?

Ak ste sa rozhodli predávať detské oblečenie cez online inzerát, dôležité je ho správne nafotiť. Zlé fotografie totiž nelákajú kupujúcich. Odporúčame vám detské oblečenie odfotiť na neutrálnom alebo bielom pozadí v blízkosti okna alebo iného zdroja prirodzeného svetla. 

Fotografovanie s bleskom v tmavých alebo umelo osvetlených priestoroch vám vôbec neodporúčame. Čím viac fotografií oblečenia a detialov pridáte, tým lepšie. Ak má detské oblečenie nejaké nedostatky, odfoťte aj tie. 

offero.sk-blog-oblecenie-pre.deti-2.png

Na cene záleží

Ďalším dôležitým aspektom inzerátu je nastavenie ceny. Prirodzene, každý hľadá to výhodné pre seba. Preto vám neodporúčame výrazne predražiť svoje položky. Položky s vyššou cenou sa predávajú dlhšie a ťažšie. Ak neviete, ako nastaviť cenu detského oblečenia, pozrite si podobné inzeráty, a inšpirujte sa.

Offero Kuriér

Veľkou výhodou online bazáru Offero je, že detské oblečenie môže novému majiteľovi doručiť priamo kuriér. Aby ste mohli poslať vašu inzerovanú položku jednoducho novému majiteľovi, je potrebné, aby ste pri vytváraní nového inzerátu zvolili možnosť odoslať inzerovaný tovar kuriérom. V časti doručenie si vyberiete jednu z možností spôsobu doručenia:

  • 123 kuriér 
  • Packeta

Pre objednanie kuriéra je potrebné, aby ste sa s kupujúcim cez chat dohodli na cene za tovar, ktorý predávate. Akceptovaním ceny umožníte kupujúcemu, aby vybral a potvrdil doručenie kuriérom. Na úspešné objednanie kuriéra upozorní notifikácia v spoločnom chate.

Predať všetko?

Keď sa budete veľmi ponáhľať, aby ste upratali skriňu s detským oblečením, nezabudnite si odložit jednu alebo dve veci. Pravdepodobne máte niekoľko kusov detského oblečenia alebo pár malých topánok, ktoré zbožňujete a chcete, aby vám ostali ako spomienka na toto obdobie. Keď vášmu drobcovi prejdú detské roky a vyrastie, oceníte tých pár špeciálnych vecí, ktoré vám prinesú späť nezabudnuteľné spomienky.

Ďalšia vec, ktorú treba mať na pamäti, je vaše ďalšie dieťa. Ak plánujete mať ďalšie dieťa - alebo dve alebo tri - toto oblečenie sa môže hodiť. Najlepšie je odložiť si neutrálne detské oblečenie v dobrom stave ako napríklad biele tielka. Ak ich zbalíte do praktických vákuových obalov nezaberú toľko miesta na povale alebo v perináči, a môžu sa vám hodiť.

Náš tip: Nezabúdajte, že predaj oblečenia vášho bábätka sa oplatí len vtedy, ak vám to nespôsobí priveľa stresu. Zvážte vašu časovú kapacitu. Ak potrebujete pomôcť, oslovte mladšieho rodinného príslušníka, ktorý to vie so smartfónom, aby vám s pridávaním inzerátov pomohol.

Tešíte sa, že predajom detského oblečenia môžete zarobiť peniaze navyše do vášho rodinného rozpočtu? Verím, že sme vás inšpirovali. Vďaka online bazáru Offero to bude navyše hračka!