Offero

Publikované dňa: 2022-07-07

Chceš si urobiť poriadok v skrini a ešte zarobiť?

Chcete si urobiť poriadok v skrini a zarobiť? Viete, ako spoznáte, že už je čas upratať vaše oblečenie v skrini alebo šatníku? Cez Offero jednoducho.

Offero
Autor: Offero

Chcete si urobiť poriadok v skrini a zarobiť?

Viete, ako spoznáte, že už je čas upratať vaše oblečenie v skrini alebo šatníku? Jednoducho. Napríklad ráno neviete nájsť oblečenie, ktoré potrebujete. Alebo váš šatník je tak preplnený, že oblečenie sa vám pri uskladnení pokrčí alebo priam vypadáva z políc. Poznáte to? Teraz je ten správny čas nato, aby ste si v skrini urobili poriadok. A nielen to. Prezradíme vám, čo urobiť s oblečením, ktoré už nepotrebujete alebo nenosíte.

5 osvedčených tipov, ako urobiť poriadok v skrini

Ako sa hovorí, dobrá rada je nad zlato. My máme pre vás dokonca 5 osvedčených tipov, ktoré vám pomôžu vrátiť váš šatník späť do formy raz a navždy. Vzdať sa oblečenia, ktoré ste si raz už kúpili, môže byť ťažké. Preto je dobré pri každej položke v skrini či šatníku položiť si pár otázok, ktoré vám triedenie uľahčia. 

Nesmúťte vytriedené oblečenie nemusí skončiť v koši. Existuje veľa možností, ako dať vášmu prebytočnému oblečeniu druhý život. Skvelým príkladom je predať ho na online bazáre. Navyše najlepší online bazár na Slovensku vám už ponúka aj možnosť doručiť predávané oblečenie pohodlne kuriérom až k novému majiteľovi. O tomto vám prezradíme viac, ale neskôr. Poďme najprv k triedeniu.

Tip 1: Otázky, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa

Ste nerozhodný človek? Alebo sa neviete vzdať starej bundy, svadobných šiat, do ktorých sa už aj tak nezmestíte? Opýtajte sa sami seba týchto pár otázok pri každej položke vo vašej skrini či šatníku. Uľahčia vám rozhodovanie.

  • Nosím to? Ak áno, kedy naposledy som mal túto vec oblečenú?

  • Rád nosím daný kúsok? Vyhovuje mi materiál, z ktorého je vyrobený? Nepotím sa v ňom? Neškriabe ma?

  • Sú mi tie topánky dobré? Nie je podpätok príliš vysoký?

  • Je oblečenie čisté alebo má fľaky alebo iné viditeľné známky poškodenia? 

  • Sedí mi strih oblečenia alebo konfekčná veľkosť?

Tip 2: Buďte kritickí a úprimní sami k sebe

Aj keď milujete staršie tričko s obľúbeným nápisom, chcete ho nosiť pred ostatnými ľuďmi? Buďte brutálnym kritikom. Pretože priestor v skrini je obmedzený, takže neplytvajte úložným priestorom na niečo, do čoho nie ste blázon alebo vám nesedí.

Majte odvahu oblečenie vyradiť. Opýtajte sa sami seba, či sa držíte oblečenia z niektorého z týchto dôvodov ako:

  • Má pre vás sentimentálnu hodnotu.

  • Minuli ste zaň smiešne množstvo peňazí alebo, naopak, hriešne veľa.

  • Možno si to raz oblečieš – to poznáme všetci. Ale ktovie, kedy to niekedy bude?

Dôvody a výhovorky

Sú to všetko pochopiteľné dôvody, prečo si chceme oblečenie nechať. No faktom zostáva, že na uloženie svojej garderóby máte obmedzený priestor. Ak je kúsok oblečenia príliš výnimočný na to, aby ste ho nechali ísť, ako napríklad svadobné šaty, nájdite si miesto na uloženie inde ako v skrini, napríklad v úložnom boxe na povale. 

Zbavte sa oblečenia, ktoré ste nemali na sebe roky

Ak ste dané oblečenie nenosili viac ako rok, zbavte sa ho. Aj keď to môže byť ťažké, nechceli by ste, aby tie šaty, nohavice, bunda či klobúk boli v skrini niekoho, kto ich bude milovať a často nosiť? Pridať inzerát na našom online bazáre Offero je také jednoduché, ako si uvariť rannú kávu. Tak prečo to nevyskúšať cez našu aplikáciu alebo web Offero.sk?

Tip 3: Vytiahnite zo skrine všetko 

Keď už viete, ako sa mentálne nastaviť k triedeniu oblečenia, vytiahnite všetko zo skrine. Potom police v skrini či šatníku utrite od prachu alebo povysávajte. Premyslite si, ako využijete úložný priestor vašej skrine. Máte dostatok úložných boxov a vešiakov? Máte systém, ako uložiť oblečenie? Aj nad týmito otázkami je dobré sa zamyslieť, skôr ako začnete ukladať oblečenie späť.

Maximalizujte úložný priestor

Využite zákutia svojho šatníka! Dvierka skrine sú skvelé na inštaláciu háčikov pre zavesenie vašich najčastejšie nosených šperkov a šatiek do výšky očí. Zvážte pridanie lacných políc, ak ich váš šatník ešte nemá dostatok. Využite závesné zásuvky, boxy a organizéry na spodné prádlo, tielka, ponožky i topánky.

Nájdite si systém uloženia oblečenia

Vykonajte rýchlu očistu všetkého, čo sa chystáte vrátiť späť do skrine. Špinavé, roztrhané alebo zle sediace oblečenie do skrine nepatrí. Úpravy a čistenie zverte krajčírovi a čistiarni. Ako ukladať oblečenie späť? 

Do skrine si oblečenie či už zaveste, alebo poukladajte podľa farieb. Najviac nosené kúsky umiestnite vždy dopredu, tak aby ste ich videli. Môžete tiež uplatniť princíp vertikality, kedy veci z rovnakej kategórie, ako napríklad tričká, by mali byť skladované spolu uložené vertikálne ako knihy. Oblečenie na vešiakoch môžete uložiť od svetlých odtieňov až po tmavé farby a čiernu. 

Tip 4: Udržujte a pravidelne opakujte 

Je jednoduchšie upratať si šatník, ak viete, ako na to. Dôkladné upratovanie šatníka a skrine vám odporúčame vykonať raz za sezónu. Ak žijete v byte s obmedzeným priestorom, tak očistu vášho šatníka robte pravidelne napríklad na dvoj- alebo troj-mesačnej báze. 

Aj malý neporiadok je neporiadok

Čím častejšie budete odpratávať, tým menej času to zaberie, a tým to pôjde ľahšie. Veď aj malý neporiadok, je neporiadok. A ten malý sa dá veru rýchlejšie uprať ako veľký. Zaviazať sa k týždennému upratovaniu neporiadku vo vašej skrini znamená stráviť tým 10 až 15 minút.

Pripravte si škatuľu na oblečenie, ktoré sa rozhodnete vyradiť. Keď škatuľu naplníte, môžete oblečenie posunúť ďalej.

Tip 5: Predajte oblečenie, ktoré nenosíte

Ak ste sa dopracovali k nášmu poslednému tipu, gratulujeme. Úspešne sa vám podarilo urobiť poriadok vo vašej skrini alebo šatníku. Nenosené oblečenie nemusí skončiť na povale alebo v koši. Darujte mu nový život tak, že ho predáte alebo podarujete ďalej.

Predajte vaše oblečenie online

To čo je pre vás malé alebo naopak veľké, niekto možno práve potrebuje. Pridanie inzerátu nič nestojí. Len trochu vášho času a námahy. Pripravte si šporkasu, kam budete peniaze z vytriedeného a predaného oblečenia hádzať. Keď sa naplní, môžete si napríklad kúpiť vysnívaný nábytok či doplnok do domácnosti. Nielenže sa vám vráti pár investovaných euríčiek do oblečenia späť, ale aj urobíte radosť niekomu, kto si váš kúsok kúpi.

Kuriérom až k dverám

Navyše, ako sme vám už spomínali, máme pre vás novinku. Vďaka našej službe Offero kuriér, môžete módne kúsky, oblečenie i doplnky poslať kuriérom alebo si ich vyzdvihnúť v pobočke Packety. Nemusíte tak osobne chodiť za predávajúcim alebo oplakávať vysnívané šaty, ktoré sú však vzdialené pol republiky. Úžasné však? 

Vďaka Offero inzerujete rýchlo, bezpečne a pohodlne. Predávaný alebo kupovaný produkt si objednáte aj s kuriérom priamo v Offero čete. Nemusíte nikam chodiť. Na webe Offero alebo v aplikácii sa všetko deje v čete na jednom mieste. Je to jednoduché, pohodlné a nevyše aj s bezpečnými platbami. Viac informácií nájdete na našom webe TU.